https://opac3.bolyai.qulto.eu/de/search;jsessionid=38F515DB0C10CE1014E2C9419FD18A22?p_auth=bdL6nIJa&p_p_id=GenericSearch_WAR_akfweb&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=5&_GenericSearch_WAR_akfweb_javax.portlet.action=processPivotQuery

Die beliebtesten Bücher

Über die Bibliothek

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium az első és egyetlen magyar tannyelvű, tehetséggondozó, természettudományi-matematikai szakirányultságú gimnázium Vajdaság területén. Iskolánk eredetileg Természettudományi-matematikai Tehetséggondozó Gimnázium néven 2003. április 22-én jött létre. Alapítója a Vajdasági Autonóm Tartomány Képviselőháza.
 
2003 szeptemberében kezdte meg tanulmányait az első generáció 20 diákkal, akik az emelt szintű matematikai felvételin eredményesen szerepeltek.
 
Az intézmény 2006-ban vált teljessé, először voltak érettségizői. Az iskolának jelenleg 200 tanulója van, Vajdaság számos településéről(Bácskertestől Tiszakálmánfalván át Magyarcsernyéig), tehát szinte az egész tartomány területét felöleljük oktató-nevelő tevékenységünkkel.
 
2008 szeptemberében egy újabb tagozattal bővült intézményünk, a képzőművészeti technikummal. A négyéves képzés a diákok képzőművészeti készségeit és általános műveltségi ismereteit hivatott fejleszteni.
2018-ban nagy örömünkre megnyitotta kapuit a számítástechnikai-informatikai tehetséggondozó szak, melyen a diákok emelt szinten foglalkoznak az informatika különböző területeivel.
 
Intézményünk célja a szakmailag jó felkészültségű, a közösségért tenni akaró magyar értelmiség kinevelése és megerősítése Szerbiában. Szívügyünk a szórványmagyarság tehetséges fiataljainak felkarolása. A délelőtti oktatások a hivatalos, az állam által előírt program alapján zajlanak. Ebben kiemelt óraszámmal szerepelnek a szaktantárgyak. Az iskola teljesen új, esztétikus és jól felszerelt tantermekkel rendelkezik. Kiemelten kezeljük a taneszközök beszerzését, s felszereltség területén az iskolák élvonalába tartozunk.
 
Iskolánkat a többi iskolától igazából a tanáraink és az általuk alkalmazott oktatási módszer különbözteti meg. Válogatott tanári karral büszkélkedhetünk, hiszen tanáraink egy része egyetemen, főiskolán tanít, míg a többiek a környező középiskolák legjobbjai közül kerültek ki. Folyamatosan vesznek részt továbbképzéseken, ahol szakemberek segítségével sajátítják el a Magyarországon már több éve folyó tehetséggondozás módszertanát és gyakorlati alkalmazását.
 
Mostanra már a sikerek is megmutatkoznak. Köszönhető ez a tanárok mellett a válogatott diákoknak is, akik már több nemzetközi és hazai versenyen vettek részt, és értek el kiemelkedő eredményeket.
Iskolánk része a könyvtár is,ahol jelenleg több mint 8000 kötet található,folyamatos a könyvek állományba vétele és gondozása.
Az iskola egy komplex oktatási-művelődési központ része, s az oktatásban ily módon hasznosítani tudjuk az Alkotóházat, a Városi Könyvtár állományát, valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet gyűjteményét is.

Kapcsolat

Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta
 
Cím: Posta utca 18., 24400 Zenta
Tel.: 024/816-700
 

Catalog

Anzahl der Besucher: 137842
Anzahl des Rekords:
Catalog: 1769
Letztes Update: 2024-01-24 13:21